FRYRJE ABDOMINALE

FRYRJE ABDOMINALE Zmadhim, fryrje e barkut, e cila mund të jetë fiziologjike (personat obezë, formimi i tepert i gazrave intestinale, gjendjet e fryrjes së mitrës gjatë shtatzënisë) dhe patologjike (asciti, obstruksioni intestinal, ciste ovariale, tumore të organeve...
Read more »

FOTOSINTEZË

FOTOSINTEZË Proces biologjik, ku bimët e gjelbra krijojnë materie organike (karbohidrate) nga CO2 dhe UJIPërbërësi kryesor i organizmave të gjallë. Përbëhet nga dy molekula hidrogjen dhe një molekulë oksigjen. Ai gjendet në dy forma: i lirë dhe i lidhur. Uji...
Read more »

FOSFORILIM OKSIDATIV

FOSFORILIM OKSIDATIV Procesi i sintezës së ATP-së, gjatë të cilit një grup fosfati inorganik bashkohet me ADPShkurtesë për adenozinë dyfosfatin.” class=”glossaryLink “>ADP-në, ku realizohet në prani të zinxhirit të transportit të elektroneve që ndodhen në kreshtat e...
Read more »