FIBROZA CISTIKE

FIBROZA CISTIKE Sëmundje e trashëguar, e cila prek traktin respirator, traktin digjestiv dhe gjëndrat ekzokrine të trupit. Shkaktohet nga një defekt gjenetik. Në traktin respirator shfaqen patologji nga sekretimi i mukusit të trashë, duke rezultuar në infeksione kronike të mushkërive,...
Read more »

FISTULË

FISTULË Kanal jo i natyrshëm, i formuar ndërmjet dy organeve kavitare ose një organi kavitar dhe pjesës së jashtme të lëkurës. Fistulat më shpesh shkaktohen nga infeksionet dhe...
Read more »