SHOK KARDIOGJENIK

SHOK KARDIOGJENIK Gjendje shoku, e cila shkaktohet nga pamundësia pompuese e zemrës për të furnizuar trupin me gjak. Shoku kardiogjenik mund të jetë rezultat i çrregullimeve të: muskulit të zemrës, valvulave të zemrës ose sistemit të përcjelljes elektrike të zemrës....
Read more »

SHEEHAN Sindroma

SHEEHAN Sindroma Sindromë e cila karakterizohet me amenorre dhe infertilitet, i cili ndiqet me hemorragji të mëdha gjatë shtatzënisë. Zakonisht shkaktohet nga një nekrozë e lobit anterior të hipofizës si rezultat i hemorragjisë dhe nga mosfurnizimi i saj i mjaftueshëm...
Read more »

SHWANNOMA

SHWANNOMA Tumor beninj që zhvillohet nga shtresat fibroze të nervave periferikë. Zakonisht shfaqet pa simptoma. Tumori kur zhvillohet nga mbështjellësi i rrënjës së nervit, shkakton dhimbje dhe shtypje në palcën...
Read more »