GJAKU

GJAKU Ind lidhor me ngjyrë të kuqe, i cili qarkullon në një sistem të mbyllur enësh. Përbëhet nga plazma, eritrocitet, leukocitet, trombocitet. Transporton në inde lëndët ushqyese që merr nga zorrët dhe oksigjenin nga mushkëritë, si dhe merr produktet e...
Read more »

GJEN

GJEN Element përbërës i kromozomeve të bërthamës qelizore, që është përçues i tipareve të trashëgueshme në organizmin...
Read more »

GJËNDRA TIROIDE

GJËNDRA TIROIDE Gjëndra më e madhe endokrine e trupit. Gjendet në pjesën e përparme të qafës, në regjionin infrahioid, prapa trakesë dhe në anët laterale të laringut. Ka pamjen e shkronjës J. Peshon 20-30 gr, në prekje ka konsistencë të...
Read more »