OSTEOMALACI

OSTEOMALACI Patologji në kalcifikimin e kockës, duke rezultuar në zbutje të konsistencës së saj e, për pasojë, edhe thyerje të lehtë të tyre. Manifestohet me kocka difuze, dobësi muskulore, mpirje të ekstremiteteve, spazma të duarve dhe...
Read more »

OTIDROPS

OTIDROPS Grumbullim UJIPërbërësi kryesor i organizmave të gjallë. Përbëhet nga dy molekula hidrogjen dhe një molekulë oksigjen. Ai gjendet në dy forma: i lirë dhe i lidhur. Uji i lirë përbën 95% të qelizave të njeriut. Ai shërben si tretës...
Read more »